2012 Eurovíziós dalfesztivál győztese Svédország!

Eurovíziós dalfesztivál

Idén sem sikerült megnyernünk az Eurovíziós dalfesztivált. Svédország Loreen: Euphoria produkciójával megnyerte a 2012-es Eurovíziós dalfesztivált.

Loreen 2004-ben egy svédországi tehetségkutató műsorában volt látható először és az eredmények ismerete nélkül is mindenki a legnagyobb esélyesnek látta. Loreen dala, amit a dalfesztiválra hozott azonnal a svéd és a finn slágerlisták élére került. Loreen győzelmével Svédország ismét elvitte az Eurovíziós dalfesztivál aranyát, immár ötödször! Világviszonylatban is legismertebb döntősük az Abba volt.

Magyarországot a Compact Disco képviselte Bakuban. A srácok arról számoltak be előzetesen, hogy jó volt a daluk fogadtatása és nagyon szeretik a magyarokat Azerbajdzsánban. Sajnos ismét nem sikerült a dobogó közelébe jutnunk. Másodikként lépett fel a Compact Disco és 19 ponttal csak a 24. helyet sikerült elhoznia. Érdekesség, hogy a Europrediction 2012 közvéleménykutatása, mely kifejezetten az Eurovíziós dalfesztivállal foglalkozott még a 9. helyre várta a magyarokat.

A 2012-es Eurovíziós dalfesztivál győztese Loreen: Euphoria a videón

nemadmin

nemadmin