Válts te is napelemekre

Mindig is szerettem volna megmutatni a kreativitásomat. Bár amíg iskolába jártam, sokat alkottam, de a felnőtt életemből valahogy kikopott ez a fajta hobbi és önmegmutatásra is alkalmas tevékenység, pedig vágytam arra, hogy ezt az oldalamat is többen ismerjék. Sőt, a rokonok elkezdték emlegetni, hogy régen annyi kézműves ajándékot készítettem nekik, vagy éppen csak rajzoltam valami szépet, és hogy ezek tényleg olyan jó kis ajándékok voltak – nem csak a koromhoz képest -, ha lenne kedvem, újra alkothatnék hasonlókat. De persze nem tudtam, hogy összebeszéltek-e, csak hirtelen többeknél előkerült ez a téma. Először persze ennyitől nem indultak be a kerekek, vagy hogy mondjam, de már elkezdett motoszkálni bennem valami. Amíg a gondolat megérett és cselekvéssé alakult, eltelt egy kis idő, de annyit elmondhatok, hogy kísérletezek egy egészen új kreatív hobbival…

 

A családban viszont most más téma volt központban, ugyanis apukám régi vágya volt a napelemes rendszer telepítése, de szeretett volna minél több forrásból informálódni, mielőtt belevágunk. Ott volt például egyik fontos elemként, hogy a napelem szaldó elszámolás hogyan alakul, meddig él, így nagyon örült, amikor erről is egyre több infónk lett. Számunkra nagyon hasznosnak bizonyult a napelemrendszer.info oldala, így minden érdeklődőnek tudjuk nagy szeretettel ajánlani a csapatot, ugyanis megannyi hasznos infó található az oldalukon, ezen felül pedig akár belecsaphatunk a lecsóba és a gyakorlatban is nekivághatunk a napelemek világának, persze csak akkor, ha a helyszíni felmérésen mindent rendben talál a kivitelező csapat és alkalmasnak minősíti a területet a telepítéshez. A napelem szaldó elszámolás megismerése, átgondolása, a várható fejlemények ez ügyben csak az egyik szelete a napelemes rendszereknek, mert sajnos közel sem biztos, hogy alkalmas lesz mindenki a rendszer telepítéséhez, aki szeretné. Számít az, hogy milyen épületekkel, vagy éppen fával van körbevéve a terület, milyen tájolású, vagy éppen az ingatlanunknak milyen tetőkialakítása van, mennyire masszív maga a tető, milyen állapotban van… Ezeket mind felmérik a hozzáértők.

 

Akár a napelem szaldó elszámolásról, akár a többiről olvasnál, csak biztatni tudlak arra, hogy látogass el a napelemrendszer.info oldalra, biztos vagyok benne, hogy hasznos lesz a számotokra is. Ja és ami nagyon fontos, de eddig nem említettem: a helyszíni felmérés teljesen ingyenes, szóval semmit nem kockáztat az, aki esetleg nem alkalmas a telepítésre (de a szakemberek próbálnak minden helyzetet megoldani, az a lényeg). Szerintem nagyszerű, hogy apa gondolt a jövőre is, és persze az anyagiak miatt sem rossz döntés a napelem… De még jobb, hogy egy fenntartható energiaforrás – én maximálisan hiszem azt, hogy erre kell haladnia a világnak!

nemadmin

nemadmin